Samo nekoliko dana nakon što je imenovan na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, Miloš Lučić, koji je već izazvao pažnju javnosti detaljima iz svoje biografije, počeo je mandat “ambiciozno”.

Naime, kako je portalu Radiosarajevo.ba potvrđeno iz više izvora, Lučić će u svoj tim uvrstiti Marinu Ševkušić, nekadašnju drugu pratilju Miss Planete Zemlje BiH, koja će biti zadužena da savjetuje državnog ministra.

Posted by Marina Sevkusic on Petak, 3. Januar 2020.

Ševkušićeva je izvjesno vrijeme radila i u Ministarstvu inostranih poslova BiH, i to u kabinetu Igora Crnatka, gdje je, navodno, bila sekretarica.

Foto: DNS

Na Fejsbuk profilu je o svom školovanju navela da je M.A. International Realtions/Diplomacy, pa je dolazak u Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice za nju, naravno, napredak u karijeri.

Posted by Marina Sevkusic on Srijeda, 8. August 2018.

Marina Ševkušić se godinama uspješno bavila modelingom i manekenstvom. To potvrđuju i fotografije koje objavljuje na društvenim mrežama.

Posted by Marina Sevkusic on Nedjelja, 16. juni 2019.

Osim nje, s ministrom Lučićem će raditi i nesuđeni ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović, koji je danas imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića.

To je takođe potvrđeno portalu Radiosarajevo.ba.

Izvor: Srpskainfo