Između Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, perjanica PDP-a puka je tikva – tvrde naši izvori u PDP-u. Razlog je kanidaturta za gradonačelnika Banjaluke na koju oboje pretenduju. Uprkos idiličnoj slici koju je danas na Instagramu objavio lider PDP-a Branislav Borenović – naši izvori iz PDP-a tvrde da je sve predstava za javnost i da su odnosi u PDP ozbiljno narušeni.

Pukla je tikva između, do juče nerazvojnih PDP-ovaca, Jelene Trivić i Draška Stanivukovića. Kako nezvanično saznajemo od izvora iz PDP-a, Trivićeva i Stanivuković u posljednjih mjesec i po dana jedva da su prozborili nekoliko iznuđenih riječi, a sve zarad predstave za javnost.

Posvađala ih je, tvrde izvori iz stranke, ni manje ni više nego kandidatura za gradonačelnika Banjaluke, na koju oboje pretenduju. Ko prvi njemu kandidatura izgleda neće važiti i u slučaju Draška Stanivukovića koji je još prošle godine najavio da će biti u trci za prvog čovjeka grada.

U međuvremenu, porasli su apetiti Jelene Trivić, koja je kako saznajemo dobila vjetar u leđa  podrške iz inostrastva koju je do juče imao Draško Stanivuković. Baš zbog toga su joj, tvrde dobro upućeni izvori, zamjerili i na sjednici Predsjendištva stranke. Trivićevu su optužili da je solo igrač, da ruši Stanivukovića, te da izvrće i odaje stranačke informacije i šuruje sa strancima.

Za to, kaže Borenović za ATV, prvi put čuje – ali naši izvori u PDP-u tvrde suprotno. U stranci je odavno prestala timska igra, a počela igra solo igrača. Ko će u igri mačke i miša, na kraju osvojiti mjesto kandidata, ne otkriva lider stranke.

Branislav Borenović, ipak, ne isključuje da bi prednost, umjesto Draška Stanivukovića mogla da dobije Jelena Trivić.

“Trenutno je kandidat još uvijek Draško Stanivuković, da li će doći do nekih izmjena to zavisi od njih. I Draško je sam rekao, nama je stalo da pobijedimo i ići ćemo sa najboljom mogućom opcijom”, rekao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

O najboljoj opciji još nema dogovora. Iako je Stanivuković svoju kandidaturu odavno najavio, sve bi moglo da se preokrene. Jedinstva nema ni na vidiku, a iza predstave za javnost prazna je ljuštura, tvrde naši izvori.

Od Stanivukovića su neki odavno počeli da se ograđuju, smatrajući njegov način politike, rijaliti programom i praznom pričom. O njegovoj politici govori i to što mu je leđa okrenula i Jelena Trivić koja ga je sve donedavno vjerno pratila u stopu.

“Kada imamo jednog kandidata koji, obzirom da se odrekao i odbornčkih i skupštinskih primanja se zapravo visokom politikom bavi za džeparac to je nešto što birači baš ne vole da čuju i dosta ovaj kandidat, mislim na Stanivukovića, podsjeća na sve one tranzicione prizore koje mi ne volimo da vidimo, a u smislu politike i životne politike da se sve može kupiti novcem”, istakao je Danijel Simić, “Frontal.rs”.

Trivićeva koja je juče i zvanično pomrsila konce Drašku Stanivukoviću, ne isključujući svoju kandidaturu – kako saznajemo, ima i neke druge ambicije. Kako tvrde izvori iz stranke, Trivićeva ima namjeru da kroz dvije godine preuzme stranku, a zatim uđe u trku za predsjednika Republike Srpske. Iako se u PDP-u svi problemi kriju kao zmija noge, sve je očiglednije da su se putevi Trivićeve i Stanivukovića razišli.

O tome svjedoče i njihovi profili na društvenim mrežama na kojima vode zasebnu politku. U video klipovima se više ne pojavljuju zajedno, što je do prije nekoliko mjeseci bilo gotovo nemoguće. Nedavno su se zajedno pojavili u banjalučkom Incelu, a sve, kako tvrde izvori, zarad predstave za javnost. Izvori iz PDP-a kažu da bi se isto moglo ponoviti, a sve kako bi se zadržala ista slika u javnosti. I nije se dugo čekalo.

Već danas popodne uopravo takva naizgled idilična slika pojavila se na Instagram profilu Branislava Borenovića. Na slici nasmješena lica – ali sadržaj konverzacije nepoznat. Naši izvori tvrde da Borenović već danima pokušava da smiri situaciju, ali da već mjesecima ne drži kormilo u svojim rukama.

Izvor: ATV