Mladen Milanović Kaja, biznismen porijeklom iz Mrkonjić Grada, ponovo je zanimljiv javnosti.

Podsjećamo, prije oko dvije godine mediji u regionu brujali su kada je Milanović u Mrkonjić Grad doveo patrijarha srpskog Irineja, da osvešta hram čiji je ktitor, a ovaj put o Kaji se priča zahvaljujući ljudima sa estrade.

Popularni izvođači krajiških numera iz „Goci benda“, koji inače imaju pjesme o koroni, popu, tuđim ženama, zatvorskim danima i hit „Vozi me na Pale preko Ledina“, snimili su pjesmu i o – Kaji.

„Evo Kaje, evo sokolića, pored crkve na sred Mrkonjića. Pozdravite gospodina toga, dobrotvora srpskog velikoga“, prolama se iz grla „Goci benda“, a u refrenu dodaje: „Poznaje ga čitava estrada, on je rodom iz Mrkonjić Grada. Dobro čini i svak’ mu se čudi, on je Mladen Milanović, ljudi“.

Muzičari su se, naravno, pozabavili i Milanovićevim ktitorstvom, pa u drugoj strofi pjevaju baš o tome: „Sanjao je kao malo dijete, da anđeli Mrkonjićem lete. Ta mu slika emocije budi, crkvu stvori tu na rodnoj grudi.“

Ispod snimka objavljenog prije nekoliko časova na Jutjubu već se nižu komentari: „Škrbić na aparatima“, „Kajo legendo naša, najljepšu ženu na svijetu imaš, Maju Perišić. Pravi si šmeker“…

Kaja je jedan od najbogatijih ljudi u Republici Srpskoj, a u avgustu 2018. osveštan je Hram Svetog Save, čiji je gradnju platio upravo on.

Foto Srna

– Mladen je skroman čovjek, koji poput srpskog kralja Milutina, koji je podigao više od 40 crkava u svoje vrijeme, slijedi sveti put. Narod koji ima ovakve ktitore nikada neće propasti – poručio je tada patrijarh Irinej.

Izvor: Srpskainfo