Poslije hapšenja sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, crnogorska vlast je odlučila da se obračuna i sa profesionalnim pripadnicima Vojske Crne Gore srpske nacionalnosti, prenosi IN4S.

Prema informacijama portala In4s, svi vojnici srpske nacionalnosti koji su bili raspoređeni na dužnostima obezbjeđenja vojnih objekata i magacina, širom Crne Gore, usmeno su obaviješteni da ne dolaze na posao do daljeg, bez ikakvog obrazloženja.

Riječ je o dužnostima koja se obavljaju uz obavezno nošenje zaduženog naoružanja i municije. Oni su, na taj način, razoružani i poslati kući, a na njihovo mjesto su, kako su mediji objavili, došli pripadnici Vojske Crne Gore crnogorske i bošnjačke nacionalnosti.

Za sada se Ministarstvo odbrane Crne Gore nije oglašavalo o tom pitanju.

Mediji navode i da je ministar odbrane Predrag Bošković, u više navrata, uputio direktivu starešinama, da utiču po dubini na one pripadnike Vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promijene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

(IN4S)