U toku je upis nove generacije polaznika Škole novinarstva, koju organizuje Free Media d.o.o. – FREE RADIO Prijedor, koja mladim, ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, pruža mogućnost da nauče osnove radijskog novinarstva i digitalnih medija.

Škola je prvenstveno namjenjena početnicima, mladim ljudima od 16-30 godina sa područja regije Prijedor, koji namjeravaju da se profesionalno bave novinarstvom, ali i svima onima koji žele da promjene profesiju, te steknu dodatna znanja i vještine.

S druge strane, stručnjaci za digitalne medije vrlo su traženi na tržištu rada, te se sve veći broj ljudi odlučuje za edukaciju u tom području. Upravo iz tog razloga, Free Media d.o.o. – FREE RADIO Prijedor ovaj put nudi priliku da, uz Školu novinarstva, pohađate i kurs iz oblasti digitalnih medija, te naučite profesionalno i kreativno da koristite tehnike promocije, pisanja i kreiranja vizuelnog sadržaja putem interneta.

Teorijska i praktična nastava Škole novinarstva će trajati četiri sedmice nakon čega će svi polaznici, zajedno sa novinarima Free radija i prvom generacijom polaznika Škole novinarstva učestvovati u realizaciji 30 radijskih emisija posvećenih mladim ljudima.

Važno je naglasiti da je edukacija besplatna i da sve troškove snosi organizator, te da će po završetku škole i kursa svi polaznici dobiti Certifikat o završenoj Školi novinarstva i kursu iz oblasti digitalnih medija.

Javni poziv ostaje otvoren do 22.05.2020.godine.

Prijavni obrazac možete preuzeti na www.freeradioprijedor.com, te isti popunjen poslati na e-mail: freeradio.prijedor@gmail.com, a više informacija možete dobiti putem telefona 052/233-303.

Podsjećamo, prvu Školu novinarstva Free radija uspješno je završilo 15 polaznika, mladih ljudi, koji su uspješno realizovali deset radijskih emisija pod nazivom „Puls mladih“, sa lokalnim omladinskim temama koje su sami predlagali i putem kojih su donosili pozitivne priče i promovisali mlade ljude grada Prijedora, te razgovarali sa preko stotinu sagovornika.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji  sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

prijedor24h