Lice koje je sinoć pucalo u Prijedoru, uhapšeno je rano jutros, potvrdili su u PU Prijedor.

– Policijskoj upravi Prijedor, dana 19. maja 2020. godine, prijavljeno je da je lice G.B. iz Ništavaca, Grad Prijedor, upotrebom vatrenog oružja, u mjestu Ništavci, ispalio više hitaca u pravcu objekta kuće lica koje je događaj prijavilo. Postupajući po prijavi, pronalaskom osumnjičenog lica u vikend kući u Ništavcima, isti je u pravcu policijskih službenika, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, zatvorivši se u objekat kuće i nedozvoljavajući pristup – navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Angažovanjem snaga SAЈ-a i pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i Јedinice žandarmerije PU Prijedor, osumnjičeno lice je oko 05.30 časova lišeno slobode.

– Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, u toku je preduzimanje mjera i radnji u cilju pribavljanja dokaza i kompletiranja predmeta, zbog krivičnih djela “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” i “Izazivanje opšte opasnos” za koja se osumnjičeni G.B. tereti – potvrdila je portparol PU Prijedor, Zvezdana Alendarević.

Izvor:RTRS