Zbog virusa korona i propisanih mjera, prevoznici su u sve težoj situaciji, lako je 11. maja u Republici Srpskoj dozvoljen javni prevoz, u prijedorskom “Autotransportu” tvrde da ozbiljnijih pomaka nema. Smanjen je broj korisnika usluga javnog linijskog prevoza, a time i prihodi ovog pred uzeća.

– Autobuska stanica je potpuno prestala sa radom, jer su.odlukom lokalnog i republičkog štaba, obustavljene sve republičke i područne linije, kao i međunarodni saobraćaj. Odvijao se samo lokalni prevoz radnika. Relaksiranjem mjera, od 11. maja dozvoljeno je da saobraćaju područne i republičke linije, međutim to sporo ide. Mali broj prevoznlka se odlučio da pokrene svoje linije. Sa Autobuske stanice danas imamo svega pet ili šest polazaka, a inače taj broj se kretao do 120 polazaka dnevno – rekao je Mićo Rokvić, novoimenovani direktor “Autotransporta”.

Sve propisane mjere zaštite u ovom preduzeću se poštuju. Redovno se vrši dezinfekcija, kako vozila, tako i objekata. Agencija ‘PREDA’ je vozačima “Autotransporta” prošle sedmice poklonila vizire.

U krugu “Autotransporta” nalazi se centar za dezinfekciju vozila, ne samo naših, već i ostalih prevoznika, pa i taksista. To i dalje funkcioniše u dogovoru sa Gradskim štabom. Sve ono što smo mogli da preduzmemo u cilju očuvanja zdravlja naših putnika i radnika, mi smo učinili – dodao je Rokvić.

lako početak nije sjajan, planova za “Autotransport” ima. kaže novoizabrani direktor. Veliki je optimista i očekuje da će se stvari popraviti. Kada se riješe novonastali problemi, prioritet je podizanje kvaliteta usluga ovog preduzeća.

Situacija nije nimalo laka, zato se u “Autotransportu” nadaju da će, uz pomoć Grada, koji je vlasnik ovog preduzeća, prevazići finansijske probleme.

M.Šodić/Kozarski