Ubistva, likvidacije, sačekuše… samo su neki od naslova koji su bili ranije u Srbiji, a u zadnjih par godina veoma česti i kod nas.

Da kriminal ne poznaje granice to je svima poznato. Oduvijek su kriminalci iz cijelog svijeta sarađivali, ali ranije smo o njihovim brutalnim ubistvima mogli gledati samo na televizoru.

Međutim, problem je što su takve stvari sve češće i kod nas, pa smo zadnjih deset godina imali 10-ak takvih likvidacija. Nijedna u potpunosti nije rasvijetljenja.

Ne može se reći da policija ništa ne radi; poslije svakog ubistva pokrenute su velike akcije, privođene su osobe koje su imali bilo kakve veze s kriminalom, ali to često nije davalo rezultate.

Prema mišljenju stručanjaka za bezbjednost, sva ova ubistva su počinjena na isti način, a koja nesumnjivo podsjećaju na ubistva zloglasnog zemunskog klana, koji je prije 20 godina sijao strah po Srbiji.

Nažalost, očito su naši kriminalci često gledali dokumentarne filmove o djelovanju ove kriminalne grupe i prepisali ono najgore.

Likvidacija Slaviše Ćuluma prošle sedmice u Banjaluci podsjetila je na ta crna vremena i nadamo se da ovakve slučajeve više nećemo gledati.

Građani Banjaluke, ali i Republike Srpske, osjećaju se ugroženo nakon ovog ubistva i sada je veliki teret na Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na njima je sada odgovornost da ovaj slučaj što prije rasvijetle i tako umire građane.

Prethodne dvije godine desila su se još dva teška ubistva. Policija je uradila dobar posao, ali ni ti slučajevi nisu u potpunosti rasvijetljeni.
Prvenstveno mislimo na ubistva Damira Ostojića i Slaviše Krunića, koja su se takođe desila na području Banjaluke.

U ovim slučajevima policija je uhapsila određeni broj ljudi, ali ubica Šijana nije nađen, kao ni nalogodavci ubistva biznismena Krunića.

Zato očekujemo da ubistvo Ćuluma bude rasvijetljeno u što kraćem roku.

Izvor: Srpskainfo