Lider SNSD Milorad Dodik je rekao na sastanku izvršnog komiteta stranke da je SNSD protiv Rezolucije o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta koja je usvojena u Predstavničkom domu BiH i da će tražiti da o njoj raspravlja Narodna skupština RS.

Kada je riječ lokalnim izborima, on je rekao da SNSD nije za odgađanje izbora i onima koji o tome odlučuju poručio da sačekaju sa takvom eventualnom odlukom. Na pitanje novinara da prokomentariše informacije da će CIK već sutra saopštiti da izbore pomjera za novembar, Dodik je rekao: „Pa dobro, šta sada da radimo. Nelegitimna komisija donosi odluke koji nisu zakonite. To samo govori o BiH“.

– SNSD se ne boji izvora i kada se pojavi odluka o finanisiranju mi ćemo glasati za nju. Ali, ako je izbor članova CIK bio nezakonit, to znači da je i proces nezakonit – rekao je Dodik.

Upitan da pojansi raniju prijetnju o mogućem formiranu CIK na nivou Srpske, Dodik je odgovorio: „Ako je legitimno da se nelegitimna komisija BiH bira na nivou BiH, zašto bi bilo nelegitimno da to mi uradimo ovde? Imamo mi svoju izbornu komisiju, ali zašto bismo podržali takvu komisiju BiH. Održaćemo sastanak koalicije“.

Dodik je rekao da je IK SNSD podržao rebalans budžeta RS i da se sada treba ekrenuti pitanjima ekonomske reakcije na štetu izazvanu pandemijom.

-Sredstva koja smo planirali vezana za MMF i drugo su zaustavljena zato što u FBiH nema saglasnosti o Federaciji. Tako da RS u okviru BiH ima obiljnu štetu – rekao je Dodik.

Na pitanje zašto Centralna banka BiH Srskoj ne doznači njen dio novca rekao je da je to zbog toga što je guverner Bošnjak i da on sluša svoju stranku.

Izvor: Srpskainfo