Grad Prijedor je u okviru projekta “Pro-poso” objavio poziv za dodjelu podsticaja poslodavcima koji omoguće šestomjesečnu obuku i zapošljavanje mladih, nezaposlenih i socijalno ugroženih lica.
Poslodavci koji od 15. juna do 15. decembra ove godine omoguće šestomjesečnu obuku za osam nezaposlenih lica starosti od 18 do 35 godina sa završenom osnovnom ili srednjom školom radi njihovog bržeg zapošljavanja, ostvariće podsticaj od 440 KM mjesečno po polazniku u trajanju obuke.

Grad Prijedor je za ove namjene obezbijedio 10.560 KM, a njemačka Fondacija “Vings of houp” i Udruženje “Progres” iz Sarajeva 5.400 evra.

Poslodavac je dužan doplatiti razliku do minimalne neto plate, plaćati poreze i doprinose na minimalnu platu, zaposliti radnika na određeno vrijeme, osigurati ga od nesreće i plaćati mu naknadu za topli obrok i prevoz, a u slučaju prekida radnog odnosa dužan je zaposliti novog polaznika.

Javni poziv i formular za prijavu dostupni su na internet stranici grada Prijedora www.prijedorgrad.org, a rok za podnošenje prijava je 5. juna.

Projekat “Pro-poso” grad Prijedor realizuje od 2011. godine.

Izvor: Agencije