Beogradska starleta Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon i još četiri osobe osumnjičene su da su u Suvom Polju kraj Bijeljine organizovali veliku kokainsku žurku sa orgijama.

U policiji su pojasnili, navodeći inicijale, da će Tužilaštvu BiH osim Tijane biti predati Zlatan Ćuk, Milisav Tomić, Željko Vujić i Vladan Kakuća.

– Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Kristal”, a pomenuti se tereti za krivična djela organizovani kriminal i vrbovanje radi prostitucije. Osim toga terete se i za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljen promet oružja – pojasnili su iz policiji.

Izvor Srpskainfo otrkiva da je Tijana Ajfon bila jedan od organizatora orgijanja, a kojem su prisustvovale veoma opasne osobe povezane sa narkoticima, a koji su poznate po svojim vezama po cijelom svijetu.

Osim pomenutih, u vikendici u Suvom Polju zatečeni su i Aleksandar Gajić, Pavle Stević, Željko Simić, Radan Dotlić, Savo Simić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Adi Bajgorić, Vladan Kakuća, Srđan Mićić i Elvis Hodžić.

– Pored njih, tu su pronađeni i Sašo Belić, Rikardo Merdausl, Slaviša Dobrić i Slavko Vinčić iz Slovenije. Takođe su pronađene i Tijanine prijateljice, Saša Petrović iz Čačka, Sofija Gačić i Marija Krstić iz Beograda i Jovana Denić iz Mladenovca. U vikendici su bili i Marko Erkić, Damir Hamzić i Aleksa Despotović – istakao je izvor Srpskainfo.

Većina zatečenih na orgiji je odranije poznata policiji, većinom zbog droga i nasilničkih ponašanja, ali se neka imena posebno ističu.

Foto: ustupljena fotografija

Prije svega to je Zlatan Ćuk koji je povezavivan sa Škaljarskim klanom i nekim od osoba za koje sumnjiče da su “radile” za ovu grupu.

Tu je i Elvis Hodžić koji ima podeblji kriminalni dosije i do sada je više puta hapšen i osuđivan za veoma teška krivična djela.

Takođe je povezivan i krijumčarenjem droge iz Južne Amerike prema Evropi. Priveden je i Željko Vujić, inače poznati bizmismen i vlasnik preduzeća “Agrotehnika”.

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu otkrio nam je da razbijanja ove grupe nije bilo slučajno, nego se radilo o veoma dobro organizovanoj akciji koju je izvela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa PU Bijeljina.

Prema njegovim riječima Tijana Ajfon je bila jedan od organizatora orgijanja i njena uloga je između ostalog bila da vrbuje djevojke za međunarodnu prostituciju.

Foto: D.Briza/RAS Srbija

– Inspektori su došli do saznanja da pojedinci iz BiH organizuju kokainske žurke i orgije i zbog toga je pokrenuta akcija i oni su praćeni duži vremenski period. Zatim su oni dobili informaciju da će se orgijanje održati u srijedu uveče u iznajmljenoj vikendici kod Bijeljine. Tijana i djevojke su čamcima prešle preko rijeke Drine, a ostali “gosti” su svojim skupocjenim limuzinama došli u vikendicu – kaže naš izvor.

Međutim u njihovim namjerama omela ih je policija, koja je opkolila vikendicu i upala unutra, te zatekla čak 35 osoba i to devet djevojaka i 26 muškaraca.

– Neki od njih su zatečeni u krevetima, droga i alkohol su bili po stolovima, a na podu vikendice nađeno je nekoliko odbačenih pištolja, ali i kartice od kazina sa kojih su konzumirali kokain – ističe izvor Srpskainfo.

Pošto je riječ o međunarodnim krivičnim djelima, slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će donijeti odluku o tome kakva sudbina čeka uhapšene.

Pretresi

Nakon hapšenja osumnjičenih policija je pretresla vikendicu i skupocjena vozila koja su tu zatečena.

– Pronađeno je devet pištolja raznih kalibara, jedan gasni pištolj, zatim 14 paketića sa 46 grama kokaina, devet tableta medicinske droge “xallol”. Pronađena su i tri pancira, više mobilnih telefona i lap-topova, kao i 20.000  maraka u zranim valutama – rekao je izvor Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo