Obilne padavine izazvale su brojne probleme na području Zvornika, a najteža situacija je u mjesnim zajednicama Čelopek, Кarakaj, Grbavci i Ulice.

Voda iz kanalskih mreža poplavila je dvorišta i ušla u dvadesetak kuća.

Do izlivanja bujičnih tokova na području Zvornika došlo je i na lokalnom putu u mjestu Šetići, na regionalnom putu Zvornik-Sapna, gdje je prekinut saobraćaj zbog izlivanja Šetićke reke.

– Zbog obilnih padavina u našoj regiji, pripadnici Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i prate situaciju, a angažovana je i mehanizacija preduzeća Zvornik putevi, Кeso promet i Pantić promet. U mjesnoj zajednici Pađine izlila se Vreljanska rijeka na lokalni put, a poplavljeni su i usjevi. U Đulićima i Grbavcima Sapna je poplavila imanja, ali trenutno kuće nisu ugrožene – saopšteno je iz GU Zvornik.

Rajko Jurošević, šef Službe civilne zaštite u Zvorniku, potrvdio je za Srpskainfo da se u Karakaju izlila rijeka Hoča, te je poplavilo nekoliko domaćinstava, a u Grbavcima je došlo do izlivanja Sapne.

– Obilazimo teren i radimo ono što možemo. Prema našim informacijama, voda je ušla u dvadesetak kuća – potvrdio je Jurošević.

Кorito Drine je stabilno i prema informacijama nadležnih trenutno nema opasnosti od plavljenja naselja.

Izvor: Srpskainfo