????????????????????????????????????

Svi uslovi su ispunjeni da se u Prijedoru održi 25. Petrovdanski padobranski kup koji je planiran za 11. i 12. juli, poručeno je nakon današnjeg sastanka organizacionog odbora ovog kupa.

Gradonačelnik Prijedora Mileko Đaković je rekao da je obezbijeđeno sve što je neophodno za jubilarno 25. takmičenje padobranaca koje se održava na sportskom aerodromu “Urije” u gradu na Sani.

-Ovaj kup je uvijek održavan bez problema i što je najvažnije bezbijednost je bila na visokom nivou i svi padobranci koji su dolazili iz cijelog svijeta ocijenili su kup kao izuzetno dobro padobransko takmičenje u Evropi, ali i svijetu. Mi smo se pripremili i za ovaj kup u uslovima epidemije korona virusa. Najvažnija je bezbjednost kao i da ponašanje gledalaca i gostiju bude u skladu sa normama koje propisuje Insitut za zdravlje RS. Sve će biti ispoštovano uz nadu da neće doći do pogoršanja epidemiloške situacije u smislu zabrane kretanja naših gostiju koje očekujemo iz više zemalja Evrope – rekao je Đaković.

Za direktora organizacionog odbora Petrovdanskog padobranskog kupa u Prijedoru danas je izabran Nenad Nešić, koji je inače vršilac dužnosti predsjednika DNS i direktora preduzeća “Putevi RS”.

-Ovaj padobranski kup je jedna velika afirmacija grada Prijedora, ali i RS jer možemo govoriti o međunarodnom kupu na kojem učestvuje veliki broj takmičara iz drugih zemlja, ne samo regije već i zemalja širom svijeta. Ako pogledate da je prošle godine pobijedila ekipa iz Omana to samo govori o značaju kupa. Moja obaveza će biti da pomognem da se ovaj kup održi u što boljem svjetlu, da ga dignemo na značajno viši nivo i obezbijedimo sva sredstva koja su potrebna da to protekne u najboljem redu – istakao je Nešić.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Sportski direktor Petrovdanskog padobranskog kupa Zoran Sredić, je podsjetio da će ovogodišnje kup biti održan u vremenu kada je otežano sve što je u vezi sa zdravstvenom situacijom.

-Ono što smo pripremali šest, sedam mjeseci sada se pokazalo kao stvari koje će se morati doraditi, možda i malo izmijeniti. Mi i dalje očekujemo dolazak velikog broja padobranaca. U ovom momentu svoj dolazak najavilo je 40 padobranaca, iako se situacija zdravstvena mijenja iz dana u dan i određne zemlje donose neke svoje mjere zaštite. Padobranci su ti koji su naučili da se snalaze i mislim da ćemo odraditi ovo takmičenje i imati značajan broj takmičara – zaključio je Sredić.

Izvor: Srpskainfo