Policija je u Budvi bacila suzavac nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu, javljaju podgoričke “Vijesti”.

“Vijesti” navode da su uhapšeni smijenjeni predsjednik opštine Marko Carević i odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.

Kamenovana je stanica policije, a suzavac je bačen i u salu Sportskog centra tokom dječijeg treninga.

‼️ТОРТУРА ПОЛИЦИЈЕ И СУЗАВЦИ У БУДВИ‼️

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Srijeda, 24. juni 2020.

Policija je bacila suzavac i krenula ka okupljenima koji su vratili suzavac ka policajcima.

Pripadnik Specijalne jedinice policije rekao je reporteru “Vijesti” da ih okupljeni gađaju kamenicama i da nije sigurno da se ostane. Ispred stanice policije su inspektori sa gas maskama.

Lider Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović napustio je stanicu policije koju su građani bili opkolili, nakon što je uspio, uz policijsku pratnju, da napusti zgradu opštine na sporedni izlaz.

Građani su legli na put koji je blokiran, a oboreni su i kontejneri. Okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović.

NJega su iz automobila izvukli policajci i građani su bili oko stanice, ne dozvoljavajući da bude sproveden.

Pripadnici Posebne jedinice su ispred stanice policije.

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking opštine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Čekali su da iz opštine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsjednika opštine i Skupštine Opštine.

Saobraćajni kolaps je izazvan jer je policijski kombi parkiran na ulici, a kordon postavljen uz ivičnjak.

Izvor: RTRS