Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, jedne od vladajućih stranaka u RS, juče je objavio na društvenim mrežama fotografiju na kojoj je zagrlio Nebojšu Vukanovića, poslanika opozicionog SDS-a u NSRS.

– U politici, kao i u životu, najvažnije je biti čovjek. Zato čista obraza mogu stati sa svima i vjerujem da će i oni koji su me prozivali, uključujući i Vukana, shvatiti koliko su pogriješili – glasilo je Nešićevo objašnjenje ovog prizora.

Danas se na svom blogu oglasio i Vukanović, sa njegovim tumačenjem situacije koju građani RS ne viđaju često.

U video-obraćanju, on je rekao da je Nenad Nešić izašao iz crnog “audija 6” i presreo ga na ulici kad se pješke vraćao sa sjednice NSRS u banjalučki hotel “Bosna”, pitajući ga: “Što me stalno napadaš”? Nešić je bio u društvu sa Darkom Banjcem i Aleksandrom Glavašem, poslanicima DNS-a, precizira Vukanović.

– Slatko sam se nasmijao kad je Nešić pitao Banjca – smiješ li se ti slikati sa Vukanom, a on odgovorio „ne smijem“ i brzo se udaljio da ga neko ne vidi i ne javi Miletu da je slučajno sreo mene na ulici, i još ga „lider“ Nešić slikao – objasnio je Vukanović.

On poručuje da bi se “slikao sa Nešićem još par puta ako je to uslov i ako će kao direktor Puteva Srpske napraviti put Gacko – Foča, Podveležje – Nevesinje – Gacko i Ljubinje – Stolac preko Žegulje, da i mi Hercegovci, kao ostali svijet, imamo pristojne puteve”.

(SB/banjaluka.net)