Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je danas radove na izgradnji pomoćnih prostorija i svlačionica na stadionu u naselju Saničani.

” Ovo je sada jedan multifunkcionalni objekat koji može poslužiti u više namjena i ovdje su mještani bili izuzetno složni u izgradnju ovog objekta ,a i grad je pomogao “rekao je Đaković.
On je dodao da raduje da će objekat biti značajan kako za sportiste tako i za građane ovog naselja ističući da je ovo stadion gdje su prije nekoliko godina gostovali fudbaleri beogradske Crvene zvezde.
Predsjednik Fudbalskog kluba ” Sloga” iz Saničana Goran Bujić je istakao da ove godine klub obilježava 45. rođendan i da je ovo veliki dan kada se pod krov stavlja objekat od 260 kvadratnih metara koji čine svlačionice, službene prostorije i sala za druženje i ostale svečanosti.
“Pored ovog objekta mi smo uradili i kućice za rezervne igrače na terenu i u narednom periodu imamo plan da pokrijemo gornji dio sa stolarijom, donji smo uradili tako da početka prvenstva 8.avgusta nadamo se da ćemo sve kompletirati i čak krenuti u viši rang takmičenja”, istakao je Bujić.
On je dodao da je procjena da je vrijednost radova oko 120.000 KM s tim da ni jedan majstor nije plaćen već da su mještani poslije posla dolazili na gradilište i radili na ovom objektu.
” Gradska uprava je uložila oko 22.000 KM , a ostalo smo mi sami ponašli preko donatora i prijatelja kluba”, istakao je Bujić.
On je dodao da se FK ” Sloga” trenutno takmiči u regionalnoj ligi Republike Srpske- grupa zapad.

Izvor: prijedorgrad