Zahvaljujući društvenim mrežama novi trendovi se javljaju iz dana u dan. Neki od njih imaju čak i zanimljive predloge za rasplamsavanje strasti u spavaćoj sobi.

Ukoliko pogledamo Instagram profile popularnih influenera, muzičkih zvezdi ili brendova, može nam se učiniti da nas je vremeplov vratio u nazad 25 godina, do “devedesetih”.

Dokaz za to je veliki povratak pirsinga bradavica, a ovaj trend je doslovno osvojio američke i britanske zvezde koje su iskoristile lepo vreme da pokažu svoje minđuše ispod topova i majica.

Pevačica Rijana, glumica Bela Torn, voditeljka Kloi Feri, samo su neke od slavnih dama koje su ponosno prošetale svoje pirsinge, i pokazale na Instagram profilima.

Da li ste znali da ova vrsta pirsinga može da poveća zadovoljstvo u krevetu?

Istraživanje časopisa “Seksualna medicina” otkriva da stimulacija bradavica može povećati uzbuđenje, zadovoljstvo i čak izazvati orgazam.

To je zato što trljanje osetljivog područja aktivira deo mozga koji se naziva genitalni senzorni korteks. To je isti deo koji se aktivira kod stimulacije vagine, klitorisa i grlića materice. A, pirsing može povećati osetljivost bradavice.

Ljudi koji ne nose pirsing na bradavicama imaju pristupne nervne završetke samo na spoljnoj strani tela. Dok pirsing pruža pristup nervnim završecima unutar kože koji stimuliše nakit. Nažalost, to ne funkcioniše za sve, ali nije neuobičajeno.

U 2015. godini portal “Bustle” je pitao nekoliko žena koje imaju pirsing bradavica da li ovaj nakit utiče na veće uzbuđuje.

“Pa, volim grub seks. Ako osetim da ću uskoro da dostignem orgazam, onda ja ili moj dečko počnemo da ih povlačimo ili uvrćemo, i to mi pomaže da se dodatno uzbudim”

“Pa, volim grub seks. Ako osetim da ću uskoro da dostignem orgazam, onda ja ili moj dečko počnemo da ih povlačimo ili uvrćemo, i to mi pomaže da se dodatno uzbudim”, piše telegraf.rs.

“Pirsinzi sami po sebi ne povećavaju zadovoljstvo, već mi pomažu da se osećam seksi i moćnom, zbog čega je seks mnogo bolji – komentarisale su žene koje imaju minđušu na grudima”.