Podsjećamo da su na Spahića ispaljena najmanje četiri hica iz vatrenog oružja…

U poznatom restoranu Paper Moon koji se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica sinoć je upucan Nedžib Spahić, poznat pod nadimkom Džiba.

Uprkos borbi ljekara da mu spase život, Nedžib Spahić Džiba koji je ranjen u pucnjavi na Grbavici, podlegao je na operacionom stolu u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Naime, Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (takođe poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada je došlo do pucnjave u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Takođe, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.

Podsjećamo da su na Spahića sinoć ispaljena najmanje četiri hica iz vatrenog oružja.Napadač je prišao stolu za kojim je Spahić sjedio i hladnokrvno pucao u njega nakon čega je pobjegao u sivom Alfa Romeu koji ga je čekao. Vozilo je pronađeno na Ciglanama.

Izvor: ATV