Jedno lice iz Oštre Luke i dva lica iz Novog Grada terete se za više krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Lice iz Oštre Luke čiji su inicijali N.T. sumnjiči se da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Prijedora prilikom registracije tri autobusa priložilo uplatnice za uplatu naknada javnih prihoda koje su zaprimljene i ovjerene u poslovnici banke, iako na žiro računu firme nije bilo novčanih sredstava kojim bi se predmetne uplate realizovale.

“Na ovaj način osumnjičeni je oštetio budžet Republike Srpske za iznos od 897 KM, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist za preduzeće u istom iznosu”, navedeno je u saopštenju.

Lica čiji su inicijali R.K. i R.N. sumnjiče se da su kao odgovorna lica privrednog društva, zaposleni u radnoj jedinici Dobrljin, od 2014. do 2016. godine protivpravno prisvajala pokretnu imovinu koja im je bila povjerena u radu, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.352,20 KM i oštetivši privredno društvo za isti iznos.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor podnijeli su danas Okružnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv lica N.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te protiv lica R.K. i R.N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo pronevjera.

Izvor: Agencije