Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić demantovao je prilog Televizije “BN” i ocijenio u svrhe predizborne kampanje stoji iza nelegalnog eksploatisanja šljunka iz rijeke Drine.

– Lokacija na kojoj je sniman prilog nalazi u katastarskoj opštini Prnjavor, na teritoriji Republike Srbije, a lokalna uprava nema nikakvu nadležnost nad eksploatacijom šljunka ni na teritoriji grada Bijeljina, a pogotovo ne na teritoriji druge države i samim tim nije odgovorna za radove u koritu rijeke Drine – saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju naslovljenom “Smišljeno širenje lažnih vijesti kao alat za obmanu naroda”, iznosi se uvjerenje da Televizija “BN” ima kapacitete da prije emitovanja priloga provjeri nadležnosti i odgovornost različitih nivoa vlasti o temi u kojoj se izvještava.

– Pošto to uporno ne čini, sigurni smo da je jedini razlog ovakvih postupaka sticanje jeftinih političkih poena, što, nažalost, dovodi do toga da gledaoci sve manje vjeruju ovoj medijskoj kući – poručuje gradonačelnik.

Gradska uprava Bijeljine uputila je zahtjev Televiziji “BN” da objavi demanti i najavila da će protiv davaoca izjave u prilogu podnijeti tužbu zbog klevete i širenja lažnih vijesti, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika.

Izvor: SRNA/RTRS