Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji /Kosmetske žrtve/ saopštilo je da bivši haški tužilac Džefri Najs pristankom da zbog velikog novca bude advokat Hašimu Tačiju ubija pravdu za srpske i kosmetske žrtve.

Udruženje napominje u saopštenju da je Najs, dok je bio tužilac u Haškom tribunalu, dobio dokaze o zločinima vođa terorističke albanske OVK, koji se odnose na Klečku, Radonjić jezero, Volujak, Likovac i Lapušnik.

– Najs je dobio i spiskove kidnapovanih Srba iz 1998. godine, kao i imena kidnapera, ubica, zločinaca. Džefri Najs, Mati Ratikenen, kao i drugi haški tužioci i Karla del Ponte znaju da su prve i poslednje žrtve na Kosovu i Metohiji Srbi – navodi se u saopštenju.

Udruženje ističe da je Najs Tačiju i vođama terorističke “OVK” prodao sve te dokaze i živote kidnapovanih Srba.

– Silovanje međunarodne pravde je izvršeno kada je tužilac Haškog tribunala Džefri Najs pristao da zbog velikog novca zastupa i zaštiti ratne zločince Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija, Fatmira Ljimaja – ističe ovo udruženje.

U saopštenju se navodi da porodice kidnapovanih i ubijenih srpskih i kosmetskih žrtava smatraju da su ove činjenice dokaz da za zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji 1998. godine vođe terorističke “OVK” Tači i Veselji nikada neće odgovarati, kao ni za zločine počinjene 1999. i 2000. godine.

– Odgovornost neće snositi ni vođe terorističke OVK ni komandanti KFOR-a u čijim mandatima i prisustvu su se takođe činili monstruozni zločini. Sve ovo je dokaz da porodice kidnapovanih i ubijenih srpskih i kosmetskih žrtava nikada neće dobiti pravdu – ocijenilo je Udruženje.

Izvor: SRNA/RTRS