Ujedinjena Srpska u Prijedoru će na lokalne izbore izaći samostalno sa svojom odbomičkom listom, saopšteno je na konferenciji za medije Gradskog odbora ove stranke.

Centralnoj izbornoj komisiji BIH prijavili su i kandidaturu za gradonačelnika i spremni su za razgovor s koalicionim partnerima kako bi imali zajedničkog kandidata, naveo je Nenad Mejakić, predsjednik Gradskog odbora US Prijedor.

U slučaju neuspjeha tih pregovora mi smo spremni da imamo i svog kandidata za gradonačelnika. Ali smatramo da se treba napraviti jedan veliki front kako bi se u Prijedor donijele pozitivne promjene, i kako bi grad u naredne četiri godine krenuo uzlaznom putanjom – izjavio je Mejakić.

On je napomenuo da će prostor na odbomičkoj listi dobiti mladi i obrazovanim ljudi, jer politika US je da mladi ostanu da žive i rade u RS. Iz ove stranke poručuju da očekuju dobar izborni rezultat, te da će imati odbornike u gradskom parlamentu, ali nisu željeli da licitiraju brojkama. Ne žele svađe i konflikte, ali neće se libiti da iskažu svoje nezadovoljstvo, poručuje Mejakić.

Vidjeli ste na posljednjoj sjednici gradske skupštine, kako ovaj saziv kojem je to možda bilo i posljednje zasjedanje, zadužuje grad za skoro devet miliona maraka. I to su učinili svjesni ekonomske i opšte situacije u kojoj se nalaze grad i RS. Smatramo, ako se već trebalo zaduživati, da je to trebala učiniti nova vlast nakon izbora, koja će imati vremena da te investicije opravda – kaže Mejakić

Rad na terenu i prikupljanju potpisa pokazao je da imaju podršku u narodu, rekao je sekretar prijedorskog GO US Žarko Kovačević.

Imaćemo listu od 35 ljudi. Biće to zanimljiva kombinacija mladosti i iskustva iz svih slojeva društva. Vidjećemo zanimljivu i inovativnu kampanju. Prijedoru ćemo ponuditi neke druge teme i drugačiji način razmišljanja, pa ćemo vidjeti da li će to građani prepoznati – izjavio je Kovačević.

Iz ove partije pozvali su građane da podrže njihovu listu na predstojećim izborima.

P.Š./Kozarski