U republičkoj akciji pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda, bicikala i električnih trotineta pripadnici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su 54 od 73 kontrolisana vozača, saopšteno je danas iz ove uprave.
Tokom dvodnevne akcije iz saobraćaja je isključeno šest mopeda i četiri motocikla zbog neregistrovanog vozila ili zbog isteka registracije.

Dva vozača su isključena zbog upravljanja mopedom i biciklom pod dejstvom alkohola.

Zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije “A” i potkategorije “A1” iz saobraćaja je isključeno pet vozača, dok su tri vozača mopeda iz saobraćaja isključena zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije policija je sankcionisala i 62 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili predmet kontrole, navodi se u saopštenju.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda, bicikala i električnih trotineta Policijska uprava Prijedor realizovala je 24. i 26. jula u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”.

Izvor: Agencije