U međunarodnoj akciji “Skradin” MUP RS uhapsio je četiri osobe zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge, a u pretresu prostorija koje su koristili zaplijenjeno je oko 20 kilograma marihuane, te veća količina oružja i eksploziva.

Uhapšeni su Dobrivoj Damjanić iz Šibenika, koji slovi za jednog od najtraženijih osoba iz oblasti zloupotreba droga, zatim Vojislav Makivić, Igor Radošević i Gordana Sredić.

Akcija je sprovedena u saradnji sa MUP Hrvatske i izvršeni su pretresi u Banjalucii i Prijedoru.

– Pronađeno je i oduzeto 20,2 kilograma skanka, oko pet grama spida, 60 grama MDMA (ekstazi) i 61 gram metamfetanima, te manja laboratorija za proizvodnju droge. Pronađeno je više pušaka, pištolja, municija, oko 40 komada eksploziva TNT, tromblonske mine, nagazne mine, kao i novac – navode u MUP RS.

Osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obrade u Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, dok su pojedini pretresi još u toku.

– U pitanju je međunarodna akcija koja se radi u saradnji sa MUP-om Hrvatske.

Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja je  na širem području Republike Srpske vršila ilegalnu prodaju opojnih droga, a sumnja se da su se bavili i trgovinom oružja – navode u MUP RS, pišu Novosti.

Srpskainfo/ATV