Iz Udruženja radnika u ugostiteljstvu apeluju na nadležne da se poštede ljudi iz ove branše koji zaštitnu masku moraju da nose na tropskim vrućinama, čak i onda, kažu, kada su sami u kuhinji ili za šankom.

Kako najavljuju, uputiće dopis Institutu za javno zdravstvo da ponovo razmotri propisane epidemiološke mjere.

–  Ugostiteljski radnici primorani su na rad pod maskama na 30 stepeni, a gospoda koja donosi ovakve nemoguće zahtjeve sjedi u klimatizovanim kancelarijama. Da li zakon važi za sve ili su samo ugostiteljski radnici najveći prenosioci korona virusa? Mi uslužujemo goste, ne grlimo se sa njima, tako da je naše mišljenje da nema potrebe za maskama, ali svakako tražimo pojašnjenje Instituta da vidimo šta i kako dalje – kaže predsjednik udruženja Željko Tatić.

On ističe da je promet u ovom sektoru pao, da se pojedini lokali već zatvaraju, a istovremeno u nekim kafićima konobari se kažnjavaju zbog maske.

– Ako nas ostave da radimo na 30 plus sa maskama, razmislićemo o privremenoj obustavi rada, pa neka gospoda iz Kriznog štaba piju kafu kući. Trebaju malo da razmišljaju i o radnicima koji su bili prepušteni sami sebi u vremenu kada im je bio zabranjen rad- zaključuje Tatić.

 

Izvor: Srpskainfo