Mladi iz devet političkih partija, koji su pohađali Akademiju političke odgovornosti Udruženja “DON”, predstavili su danas zajedničku inicijativu za adaptaciju dječijeg igrališta koje se nalazi pored boračkih zgrada u naselju Pecani.

Na radionici u okviru Akademije političke odgovornosti, odlučili smo da renoviramo dječije igralište na Pečanima. Planirano je da početkom septembra počnemo s radovima na adaptaciji – rekao je na konferenciji za novinare Dragan Zgonjanin, predstavnik SDS-a.

Za ove namjene sredstva su odobnii BHRI, USAID i IOM. Mladi iz devet političkih partija, po riječima Jelene Pačariz, predstavnice Solicijalističke partije Srpske, rade i na izradi platforme “Mirovinska omladinska politika” koja zagovara izgradnju mira i pomirenja, povjerenja, ali i odgovornosti mladih ljudi u političkim partijama.

Platforma će zagovarati potpuno isključivanje govora mržnje u javnim i ličnim obraćanjima političkih predstavnika, podizati svijest predstavnika političkih partija i građana o postojanju drugih i drugačijih mišljenja i stavova o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti grada Prijedora i njegovih građana – naglasila je Pačarizova.

 

Nada Knežević, predstavnica Demosa, najmlađi je polaznik Akademije političke odgovornosti. Smatra da je vrijeme koje je provela na Akademiji vrlo korisno.

– Pogotovo za nas mlade ljude koji tek treba da se ostvarujemo, da izgradimo neku svoju ličnost. Mislim da se dosta toga nauči, da se prilikom učestvovanja na Akademiji stekne korisnih iskustava. To je važno za nas mlade, koji tek treba da uđemo u politički svijet – kaže Kneževićeva.

Sljedeći modul na temu “Timski rad, volonterizam – građanski aktivizam” biće održan od 7. do 9. avgusta u Hotelu “Prijedor”. Akademiju političke odgovornosti realizuje Udruženje građana “DON” uz podršku programa BHRI, koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAlD.)

M.Z./Kozarski