Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv inspektora Poreske uprave RS, Barović Nemanje i Ristić Mihajla zbog krivičnog djela Primanje mita i Trgovina uticajem

Pod optužnicom je i Bilbija Marinko zbog krivičnog djela Davanje mita.

Optužnica Barovića tereti da je sam, kao službeno lice, u toku 2018. i 2020. godine, vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreskih obveza poreskih obveznika dva puta zahtijevao i primio novčani iznos i to jednom u visini od 5.000 KM, a drugi put u visini od 5.000 evra i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti, te jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja, te na taj način počinio krivična djela Primanje mita i Trgovina uticajem.

Optužnica Barovića i Ristić tereti da su zajedno, kao službena lica, 12. jula ove godine primili poklon, odnosno novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrše radnju koju mi morali izvršiti, a Bilbija da je službenim licima ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlašćenja ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, čime su Barović i Ristić učinili krivično djelo Primanje mita, a Bilbija Marinko krivično djelo Davanje mita.

Izvor: Srpskainfo