Posao rušenja BiH će sasvim sigurno završiti SDA sa svojom isključivom, autističnom, arogantnom i agresivnom politikom, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da lider SNSD-a Milorad Dodik nema apsolutnu nikakvu potrebu da sa, kako u SDA to jadno kažu, svojom “šakom jada” radi bilo šta na rušenju BiH jer će taj posao sasvim sigurno završiti SDA.

– Ne znam na koga su tačno mislili kada su rekli `šaka jada`. Da li su, možda, mislili na građane 50 odsto teritorije zemlje koju oni, navodno, toliko vole i u koju se toliko zaklinju. Ili su, možda, mislili na glasove Milorada Dodika kojih ima duplo više nego glasova njihova dva člana Predsjedništva zajedno – rekao je Kovačević.

Možda su mislili, naveo je Kovačević, na SNSD koji, osim što uživa najveće povjerenje građana Republike Srpske, trenutno ima i člana Predsjedništva i predsjedavajućeg Savjeta ministara i predsjedavajuće oba doma parlamenta zemlje koju oni, navodno, toliko vole i u nju se toliko zaklinju ili su, možda, mislili na 10 miliona Srba koji žive na ovom prostoru.

– Kakvo je njihovo viđenje BiH najbolje pokazuje i to da su sada počeli i ritualno odsijecanje glava nevinih Srba, a koje su prema njihovim direktnim nalogom počinili najstrašniji zločinci i teroristi koje je ovaj svijet zapamtio, počeli nazivati odbranom BiH. Sasvim jadno – naglasio je Kovačević.

On je dodao da je očigledno da je viđenje SDA takvo da su svi drugi u BiH grozni i zločinci, a da su eto jedino oni divni i žrtve.

– Takve prazne priče neka pričaju tamo gdje ih se nešto pita. U Republici Srpskoj ih se, srećom, ne pita baš ništa – naglasio je Kovačević.

Iz SDA je juče saopšteno da Dodik mora znati da, “kada Karadžić i Mladić sa svom armadom ЈNA nisu uspjeli uništiti BiH, neće ni on sa svojom šakom jada, a jedino što će mu se sigurno desiti ako pokuša tako nešto jeste da će polomiti zube i završiti na smetljištu istorije”.

Izvor: SRNA/RTRS