Mirza Pašić, savjetnik u Ministrastvu inostranih poslova BiH na svom Linkedin profilu objavio je poruku Bošnjacima koji sa Srbima prave savezništva ističući da na taj način svoj narod vode u smrt.

vo najbolje poruke onim Bošnjacima koji žele zaboraviti prošlost i krenuti u svijetlu budućnost. Nacionalne politike Bošnjaka i Srba su divergentne i time su bilo kakva politička savezništva potpuno nemoguća. Ko takva savezništva pokušava da pravi u svijetloj budućnosti ga čeka ostvarenje jasnog predskazanja: “…poletjela crna ptica, biće Pljevlja Sreberenica…” i naravno ne samo Pljevlja, nego sva mjesta gdje Bošnjaci pomisle na bilo šta drugo osim oružane odbrane svog života i svoje časti. Neka je proklet onaj Bošnjak koji sa Srbima pravi bilo kakav politički dogovor, jer svoj narod vodi u smrt – napisao je Pašić.

Foto: Linkdin/screenshot
Foto: Linkdin/screenshot

Pašić u svojoj poruci ističe da ako se Bošnjaci okrenu svojim prirodnim saveznicima sa kojima su uvijek bili na istoj strani, onda se vidi na čijoj je strani brojna nadmoć, piše Banjaluka.net.