????????????????????????????????????

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uručio je danas sertifikate polaznicima obuka za perspektivna i atraktivna zanimanja i vještine koje je budžet grada finansirao sa 35.000 KM, a koje je realizovala Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.
“Agencija `PREDA` prednjači ispred Ministarstva prosvjete i škola u smislu daljeg osposobljavanja i prekvalifikacije ljudi koji su završili srednje škole, ali, nažalost, mnoge tradicionalne škole više ne nalaze zaposlenje u savremenim procesicma i tehnologijama i mi smo svjedoci da na birou imamo čitav niz struka koje godinama ne mogu naći posao”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Goran Rodić iz Agencije “PREDA-PD” rekao je da je podrškom ovom projektu grad učinio značajan iskorak jer su u program osposobljavanja uvrštena zanimanja kreativne industrije poput digitalne fotografije, video produkcije, 3D modeliranja, te veb i grafičkog dizajna.

“Interes je bio veoma izražen, za prvu grupu polaznika prijavljeno je bilo 60-ak ljudi, a danas dodjeljujemo uvjerenja za 48 koji su uspješno završili obuke. Ovo je novi iskorak kojim grad pokušava podržati proces zapošljavanja i sad je naglasak ne samo na tradicionalnoj i prerađivačkoj industriji nego i na informacionim tehnologijama i kreativnoj industriji”, naveo je Rodić.

Polaznica kursa veb dizajna Erna Duratović rekla je da će nastaviti da se usavršava u ovoj oblasti.

“Ovaj kurs mi je mnogo koristio za dalje stručno usavršavanje i priliku za dobar posao”, rekla je Duratovićeva.

Polaznik obuke iz grafičkog dizjana Siniša Aleksić rekao je da već koristi stečana znanja i vještine.

“Obuka je bila veoma edukativna. Htio bih da pohvalim profesora Manojlovića koji je bio izuzetno studiozan, strpljiv i dao je sve od sebe da nas nauči”, dodao je Aleksić.

Izvor: Agencije