Draško Stanivuković, poslanik PDP-a i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, treći put obnavlja treću godinu na Ekonomskom fakultetu, izjavio je Momčilo Antonić, poslanik SNSD-a. Antonić, koji je i sam završio Ekonomski fakultet, razotkrio je ovaj, do sada nepoznat detalj iz Stanivukovićeve biografije, tokom jučerašnje sjednice Narodne skupštine.

Do ove izjave, javnosti je bilo nepoznat trenutni Stanivukovićev „saldo“ na Ekonomskom fakultetu, koji je, navodno, upisao još prije sedam godina, a zanimljivo je da i on sam nije našao za shodno da se javi za riječ i kolegama poslanicima objasni dokle je „dogurao“ sa studijama.

Istini za volju, Stanivuković je u nedavnom intervjuu Euroblicu ustvrdio da mu je do završetka studija ostalo 10 ispita, ne precizirajući na kojoj godini studija se trenutno nalazi.

Da stvar bude zanimljivija, Stanivuković bi mogao da izgubi status redovnog studenta, ukoliko se Univerzitet bude striktno pridržavao odredbi iz pravila studiranja Univerziteta u Banjaluci.

Prema pravilniku Univerziteta, studij se mora okončati za dvostruki broj godina trajanja studija, dakle za osam godina. S obzirom na to da Stanivuković ima tri godine redovnog studija, plus najmanje dvije obnove i da sada ide šestu godinu, lako bi se moglo desiti da kandidat za gradonačelnika najvećeg grada Srpske izgubi status redovnog studenta.

(Banjaluka.net)