U Trebinju je danas održano peto izdanje trke “Trebinje Vertikal – Trka u kamenu”, a prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Džemal Jašarević.

U današnjoj trci učestvovalo je nešto više od 200 takmičara, a Jašarević je postavio novi rekord u muškoj konkurenciji, trku je završio za 46 minuta i 52 sekunde. Više detalja o rezultatima trke biće dostupno nakon proglašenja, piše Klix.

Trebinjski Vertikal krenuo je sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke je na vrhu planine Leotar (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer).

46'52" pao je rekord trke, Dzemal Jasarevic, BRAVO!!!

Posted by Требиње Вертикал – Трка у камену/ Тrebinje Vertikal- Trka u kamenu on Subota, 12. Septembar 2020.

Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5 odsto. Dužina uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960 metara.

Podsjetimo, Klixov film “Džemo” sinoć je otvorio treće izdanje AJB DOC Film Festivala. Snimljen je 2020. godine, režiju i scenarij potpisuju Lejla Kajić i Davorin Sekulić, a produkciju Klix.ba i Al Jazeera Balkans.

Džemo se od ostalih poljoprivrednika izdvaja po tome što sve obaveze završava trčeći. Svakodnevno prelazi više od 20 kilometara gurajući obična kolica u kojima je nerijetko i do 150 kilograma stočne hrane.

Sudeći prema prvim komentarima, Džemina svakodnevnica u kojoj je uspio spojiti ljubav prema trčanju i teške poljoprivredne poslove, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Izvor: Srpskainfo