SNSD neće voditi negativnu kampanju na predstojećim lokalnim izborima, nego će se isključivo truditi da građanima predstavi šta je urađeno u protekle četiri godine, rečeno je na Konvenciji SNSD-a u Banjaluci. Cilj je pobjeda u svim lokalnim zajednicama, rekao je predsjednik stranke, Milorad Dodik.

SNSD je uradio mnogo u prethodne četiri godine i to će tokom kampanje građanima da predstavi, rekao je predsjednik stranke Milorad Dodik. Kampanja se vodi svaki dan, a ne mjesec dana pred izbore i to bi druge stranke trebalo da nauče od SNSD-a, koji vodi kampanju svaki dan od svog osnivanja, poručio je Dodik.

On je naglasio da je njegov životini cilj neupitna i stabilna Srpska koja će pružati šansu mladima, koji će o njoj voditi računa u budućnosti i čuvati njenu slobodu.

Milorad Dodik (Foto: RTRS)

Milorad Dodik (Foto: RTRS)

Bez SNSD-a Srpska bi bila u opasnosti, istakao je Dodik i dodao da to građani prepoznaju, te da je važno da građani u Banjaluci podrže kandidati SNSD-a kao i širom Srpske.

– Ne priznajem ništa osim pobjede – poručio je Dodik, koji je Banjaluku naveo kao primjer gdje su riješili mnoge velike probleme i izgradili mnoge objekte za dobrobit svih građana.

Na Konvenciji SNSD-a pod sloganom Okupljanje za Srpsku, prisutnima su se putem video-linka obratili kandidati za gradonačelnike širom Srpske. Na ovim izborima poseban je akcenat stavljen na mlade kandidate, a više od 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike mlađi su od 40 godina.

Srđan Rajčević (Foto: RTRS)

Srđan Rajčević (Foto: RTRS)

Prisutnima se obratio i šef Izbornog štaba SNSD-a, Srđan Rajčević.

– Cilj ove stranke i njenih 200.000 članova je snažna, razvijena i stabilna Republika Srpska, i nema sumnje da će se do njega stići iako su okolnosti otežane. Uprkos virusu koji ne dozvoljava okupljanje moramo to da učinimo i zato je slogan naše kampanje za lokalne izbore “Okupljanje za Srpsku” – rekao je Rajčević na Konvenciji SNSD-a u Banjaluci.

Ono što rade lokalne zajednice ne može se odvojiti od onoga što radi Republika Srpska, poručila je potpredsjednica SNSD-a, Željka Cvijanović. Sve veći broj mladih koji pristupaju stranci, kaže, pokazatelj su da stranka dobro radi svoj posao.

– Zato vjerujem u sve naše generacije i sve one koji će nam prići u budućnosti. Mi se ne bavimo drugima, mi smo ljudi koji se bave ozbiljnim stvarima i odgovornim procesima i kao odgovorna partija hoćemo da damo najbolji odgovor na sve procese – dodala je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Stranka je naročito zadovoljna svime što je urađeno u gradu Banjaluci tokom mandata Igora Radojičića, koji je pozvao na okupljanje ne samo članove i simpatizere SNSD-a, nego i koalicione partnere. U posljednje četiri godine, kaže, grad je u velikoj mjeri transformisan.

– Banjaluka je na dobrom putu i to smatra najveći broj njenih građana. Gledamo šta je najbolje u našem okruženju i želimo da služimo kao primjer svim našim drugim gradovima i opštinama i svim našim kolegama koji su sa nama – rekao je Radojičić.

Radojičić je u obraćanju nabrojao šta je sve urađeno u Banjaluci, što je i vidljivo svima koji tu žive.

– Ciljevi treba da nam budu isto tako ambiciozini, jednocifrena stopa nezaposlenosti uprkos epidemiji te rekordan broj zaposlenih, te riješeni komunalni problemi – rekao je Radojičić.

Ne smije se zaboraviti ni nacionalna politika, ni činjenica da su Srbi stradalnički narod, ali se treba okrenuti mladosti i budućnosti stabilizovanju Srpske i jačanju privrede, poručeno je sa Konvencije.

Igor Radojičić (Foto: RTRS)
Izvor: RTRS