Prva srpska demokratska stranka (Prva SDS) pozvala je danas kandidata za gradonačelnika Banjeluke Draška Stanivukovića da se hitno izvini građanima Banjaluke zbog toga što su njegovi aktivisti fizički napali 65-godišnju ženu tokom sinoćnjeg okupljanja PDP-a u Obilićevu.

Prva SDS poziva Stanivukovića da se hitno i bez odlaganja izjasni o navodima da je prilikom sinoćnjeg okupljanja u Obilićevu, u Ulici Carice Milice na broju 58., došlo do fizičkog napada na 65 – godišnju ženu, te da su kandidat Stanivuković i nosilac liste PDP-a Jelena Trivić, bez obzira na ovaj incident, održali predizborni skup na lokaciji napada kao da se ništa nije ni desilo.

Bez obzira na motive napada, činjenica je da aktivista PDP-a, prema tvrdnjama brojnih svjedoka, uoči početka okupljanja ošamario i oborio na pod nemoćnu staricu zbog toga što je negodovala zbog održavanja skupa ispod njenog stana.

Još strašnije od toga što su Stanivuković i Trivićeva, prema tvrdnjama mnogobrojnih svjedoka, došli na skup neposredno nakon napada i održali skup kao da se ništa nije desilo, te da im, očigledno, nije ni palo na pamet da se izvine ženi zbog postupka aktiviste PDP-a.

Ukoliko je Stanivukoviću zaista stalo da građana, kako to tvrdi, već sinoć je morao da se oglasi i snažno ogradi od sramnog postupka svog aktiviste, ali on je, očigledno, izabrao da „glasno šuti“ o ovom incidentu.

Izvor: ATV