U Prijedoru je otvorena humanitarno-prodajna izložba 14 radova prijedorskog samoukog slikara Dragana Stupara, čija je namjera da pola prihoda od prodaje ustupi Kolu srpskih sestara.

olovina sredstava od prodaje slika ostaće na računu Kola i mi ćemo to onda dalje distribuisati u humanitarne svrhe – rekla je Jadranka Mijić, predsjednik Kola srpskih sestara, u čijim je prostorijama otvorena izložba.

Ona je navela da su prostor za izložbu ustupili na prijedlog autora, te da je izbor slika obavio direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić, budući da su već bile izložene u toj ustanovi.

– Slike će moći da se pogledaju i posredstvom društvenih mreža, a uživo srijedom od 13 do 17 časova – rekla je Mijićeva.

Dragan Stupar kaže da se od malih nogu bavi slikarstvom koje mu je sve – život, razonoda, terapija.

– Samouki sam slikar i svojim slikama slavim ljepotu naroda, prirode, naših običaja i svega lijepog što moje oko vidi – rekao je Stupar, dodavši da živi od male penzije i da je ovo način da poboljša kućni budžet.

Iako je porijeklom iz Sanskog Mosta, Stupar kaže da je poslije rata našao drugi dom u Prijedoru, gdje je upoznao ljude koji cijene njegov talenat i rad, na čemu im je neizmjerno zahvalan.

Stupar je i član Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Cijena njegovih izloženih slika je od 200 do 600 KM.