Predsjednik Gradskog odbora „Poligrafa“ Veliša Malobabić pozvao je danas Gradski odbor PDP da povuče javno iznesene neistine o tome da je, navodno, na njihovu inicijativu pokrenuto rješavanje vodosnadbijevanja za selo Racune.

Gradski odbor PDP, s Draškom Stanivukovićem na čelu, trebao bi da se izvini građanima Banjaluke što su iznijeli bezočnu laž o tome da su oni, kao, zaslužni što je gradska administracija pokrenula projekat izgradnje vodovoda za ovo selo – ističe Malobabić.

On je ukazao da je Skupština grada Banјаluka, kojom je predsjedavao Zoran Talić, još 2019. godine usvojila godišnji program Odjeljenja za komunalne poslove, kojim je, između ostalog, predviđena izgradnja vodovoda i za selo Racune. Na osnovu te odluke, izgradnja ovog vodovoda ugrađena je u investicioni ciklus pod nazivom „Voda 3“.

Malobabić ukazuje da je predsjednik „Poligrafa“ Zoran Talić još 2017. posjetio ovo selo i obećao da će kod gradskih vlasti založiti za gradnju vodovoda u Racunama.

Obilazak mjesne zajednice Krupa na Vrbasu i razgovor sa mještanima

Posted by Zoran Talic on Utorak, 10. Oktobar 2017.

– Međutim, gotovo godinu dana poslije odluke Skupštine grada, odnosno 24. maja 2020, predsjednik Gradskog odbora PDP Draško Stanivuković izveo je video performans u ovom selu (da stvar bude tragikomičnija, čak je za potrebe snimanja doveden konj sa ispaše, da bi se lažno prikazalo da se voda dovozi na konjima), uvjeravajući mještane kako „u Banjaluci ne misle o njima i da će im on obezbijediti vodu“, da bi juče Gradski odbor PDP izašao i sa saopštenjem za javnost u kojem tvrdi da su oni zaslužni za ovaj projekat, a ne Gradska uprava – naglašava Malobabić.

Iz cijele ove hronologije, jasno je, kako ističe Malobabić, da se radi o izmišljotini i grubom varanju građana Banjaluke, kojim se, u svjetlu nastupajućih izbora, nastoji prikazati lažna slika o tome da banjalučki PDP nije samo grupica video snimatelja, nego i neko ko rješava životne probkleme građana.

– Nažalost, slučaj „Racune“ samo je potvrdio da se ne radi o ozbiljnim ljudima, nego grupici video perfomera, koji svaku istinu pokušavaju pretvoriti u laž – rekao je Malobabić.

Izvor: Srpskainfo