U Prijedoru je na izbornoj skupštini Demokrastskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izabran za predsjednika ove partije.

Nešić je poručio da su Republici Srpskoj potrebni nova energija, impulsi, inicijativa, pomjeranje s mjesta i ekonomija iznad demagogije, te da DNS to prepoznaje.

– Za razliku od naše političke konkurencije, čija maštanja ispare kao kap na suncu, ono što mi radimo svako može dodirnuti i ostaće dugo iza nas. Bilo da su to putevi u RS, kuće za raseljene osobe ili fabrike u Prijedoru – rekao je Nešić.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

On je dodao da su u DNS racionalne patrtote i da će se zalagati da svako dijete poginulog borca ima posao.

Naveo je da DNS nikad nije podržao nijednu odluku o prenosu nadležnost, da je rekao “ne” ukidanju Vojske RS i uvijek branio interes RS.

– DNS nije ni tada bio, a neće nikada ni biti ničiji privjesak – istakao je Nešić.

Dodao je da je ova partija radila na ulaganju u infrastrukturu i poslovni ambijent.

– To se najbolje vidi ovdje u Prijedoru. Ovdje smo pokazali šta znači domaćinsko upravljanje i briga za ljude i život. Transformisali smo ga u grad razvoja i jedno od najboljih mjesta za ulaganje u ovom dijelu Evrope. Mi smo ljudi koji svoje postojanje i jačanje duguju svijesti da samo zajedno možemo rasti ili zajedno možemo pasti – rekao je on.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

On je poručio da je to razlog što je izborna skupština održana u Prijedoru koja je ujedno i podrška kandidatu DNS za gradonačelnika Prijedora Dragutina Rodiću.

– Kada pobjedimo obećavam vam kao predsjednik vrlo prostu stvar, a to je da naša ambicija nije da postojimo, nego da budemo prva politička snaga u Republici u godinama koje dolaze – istakao je on.

Kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora, Dragutin Rodić poručio je da su izbori trenutak koji ova partija mora da iskoristi.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

– Povratka na staro nema, mislim na posljednje dvije godine u Prijedoru, i oni koji se nadaju drgačijem ishodu grdno će se razočarati – rekao je Rodić.

Potpredsjednik DNS i ministar saobraćaja i veza RS, Đorđe Popović istakao je da je današnja skupština DNS, na kojoj su delegati učestvovali uz pomoć interneta, impozantan skup.

– Među nama nema sujete i međusobnih razmirica. Kandidati svih ostalih političkih partija, bezobzira da li su sa nama u koaliciji ili ne, su naši konkurenti – zaključio je Popović.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Potrpredsjednik DNS Ognjen Tadić podsjetio je da je DNS 2018. ostvario najbolji izborni rezultat i da je to bio znak da su pred ovom partijom izazovi.

Potrpredsjednik DNS Darko Banjac tvrdi da će DNS na izborima osvojiti više od 70.000 glasova čime će postati bitan politički faktor u RS.

– Postoje dvije vrste kafe koje se mogu popiti 16. novembra. Ako ne uspijemo ta kafa biće gorka koliko god je pošećerimo, ako uspijemo u svim lokalnim zajednicama ta kafa će biti slatka – poručio je Banjac svim kandidatima DNS.

Od ukupno 1.343 delegata DNS, izbornoj skupštini u Pozorištu Prijedor uz pomoć interneta učestvovalo je njih 1.128.

Nenad Nešić prethodno je bio vršilac dužnosti predsjednika DNS od decembra prošle godine, nakon što je Marko Pavić podnio ostavku.

Izvor: Srpskainfo