Podrška Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu crnogorsko-primorskom Afmilohiju, koji je zaražen virusom korona, danas je stigla i sa primorja Crne Gore, gdje je u Boki postavljen bilbord sa njegovom slikom, na kojem piše: “Krst nositi nama je suđeno – Boka je uz svoga Vladiku”.

Mitropolit Amfilohije je i dalje na Kliničkom centru Crne Gore, gdje je primljen prije nekoliko dana, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na virus korona.

Prema posljednjim informacijama, mitropolit je stabilnog zdravstvenog stanja, uključujući sve vitalne parametre, tjelesnu temperaturu, saturaciju, krvni pritisak i rad srca, te je stanje od juče nepromijenjeno.

Mitropolit Amfilohije je pod stalnim nadzorom ljekara, koji sprovode kompletan terapijski postupak.

Njegovo visokopresveštenstvo je ranije pozdravio i blagoslovio sve one koji brinu za njegovo zdravlje, moleći ih da se, kako kaže, brinu i za zdravlje svih koji stradaju, ne samo u Crnoj Gori, nego širom svijeta.

“Ovakva stradanja i podsjećaju na ljudsko, vječno i neprolazno dostojanstvo jer čovjek je biće stvoreno za vječnost, a ne za prolaznost i ništavilo”, poručio je mitropolit Amfilohije.

Izvor: SRNA