Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković obmanuo je javnost tvrdnjama da „volontira“ u Narodnoj skupštini i da ne prima platu za svoj rad, pokazuju podaci Narodne skupštine RS.

Prije nekoliko dana, Stanivuković je u emisiji u emisiji „Politika i tako to“, u produkciji banjalučke „REC produkcije“, govoreći o svom poslaničkom  angažmanu rekao sljedeće:

– I ja volontiram, ne uzimam ono što mi pripada u smislu te plate i honorara koji treba da dobije jedan poslanik – kazao je Stanivuković.

Međutim, podaci iz Narodne skupštine ukazuju na nešto sasvim suprotno. Naime, prema podacima iz NS RS, Stanivuković ne samo da se  nije odrekao plate i honorara, već ima status profesionalnog narodnog  poslanika čija mjesečna primanja su oko 2.550 KM plus naknada za  minuli rad. Pored Stanivukovića, u statusu profesionalnog poslanika  nalazi se još 42 poslanika od njih ukupno 83.

– Narodni poslanik Stanivuković nema nikakvu obustavu na platu u vidu  trajnog naloga, administrativne zabrane, niti bilo kakav vid  preusmjeravanja ličnih primanja na neki drugi račun ili u neke druge  svrhe i prima redovnu mjesečnu platu u visini zakonom propisane plate  profesionalnog poslanika uvećanu za pripadajući paušal – saznajemo u  NSRS.

Prema podacima iz skupštinske službe, u cijeloj skupštini samo jedan  poslanik od njih 83 ima ima dobrovoljnu obustavu. Po skupštinskim  podacima, radi se o Krsti Jandriću, čiji se dio plate preusmjerava za  stipendiranje studenata.

Izvor: Banjaluka.net