Kao po običaju, PDP-ovce je zaboljela još jedna intervencija institucija Srpske. Ovaj put ona čiji je cilj suzbijanje širenja virusa korona.

Manu su našli skoro svim mjerama koje je krizni štab uveo. I ne samo onima koje su uvedene. Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić smetaju i one koje nisu ni najavljene. Konkretno – policijski čas. Da stvar bude gora, i sami priznaju da za uvođenje te mjere nisu čuli. Bar ne zvanično.

“Pa gledajte, ako pažljivo čitamo, posljednje izjave i predsjednika Vlade i ministra zdraljva gospodina Šeranića, svaka njihova izjava, ako se nastavi ovako, ne isključuje uvođenje policijskog časa, biće uveden policijski čas”, rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a.

To što PDP-u smeta sve što urade institucije Srpske, dokaz je da su  partija koja ne odstupa od svog populističkog političkog manira – stiže odgvor iz SNSD-a. Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, ali u cijelom regionu, pa i Evropi je izuzetno ozbiljna. Zahtijeva ozbiljne i odgovorne mjere kakve se trenutno donose širom regiona i Evrope, kažu u SNSD-u.

“Vlast u Republici Srpskoj u ovoj situaciji se ponaša krajnje odgovorno i u skladu sa preporukama struke, a sve sa ciljem da se pronađe optimalan model koji će na adekvatan način sačuvati zdravlje ljudi, smanjiti mogućnost širenja virusa, ali i zaštiti interese naše privrede”, kaže Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Kovačević kaže da SNSD i vlast u Republici Srpskoj stavljaju političke interese po strani i na prvo mjesto stavljaju brigu za zdravlje građana Republike Srpske. Mjere koje su donesen sada trebalo bi da garantuju da nećem, morati donositi najrigroznije, poručuju iz SNSD-a. Pohvaljuju ogromnu većinu građana Republike Srpske koji se maksimalno odgovorno i ozbiljno pridržavaju važećih mjera. Istovremeno ih pozivaju da ne nasjedaju na populističke komentare i kritike neodgovornih pojedinaca i organizacija.

Izvor: ATV