Jedan od najistaknutijih boraca za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji, ljekar koji je sačuvao mnoge živote posvetivši se brizi o pacijentima 24 sata dnevno, doc. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti i član kriznog štaba, sada vodi ličnu bitku sa infekcijom.

Osmislio kovid bolnice

Vijest da je i srpski Dr Haus zaražen koronom mnoge je zabrinula, ali sudeći po stavu samog Stevanovića, koji je nedavno istakao da se „neprijatelj najbolje upoznaje ličnim iskustvom“, opravdana je nada će i iz ove situacije izaći kao pobjednik.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek za Kurir ističe da je Stevanović jedan od retkih ljekara koji je osam mjeseci po 24 sata dnevno radio na svojoj klinici, pomagao u organizaciji kovid bolnica, davao savjete za liječenje pacijenata i dao značajan doprinos da naša zemlja bude uspješna u borbi protiv kovida 19. Kaže da se i sam od korone izliječio zahvaljujući kvalitetnoj terapiji koju je odredio dr Stevanović.

Cijenite svoj život

– Srbija je dobila i priznanje od SZO za uspješnu borbu protiv kovida 19. Od korona virusa sam se liječio na klinici kojom rukovodi dr Stevanović, prijatno sam iznenađen ljubaznošću i kvalitetom liječenja zdravstvenog osoblja, koje je zaslužno što danas uopšte mogu da govorim, jer su mi spasli život. Veliko hvala – naglasio je Đerlek.

Njemu je korona, nažalost, odnijela i majku i ujaka.

– Dosta toga u medicini ne zavisi od ljekara. Doktoru Stevanoviću želim brz oporavak, nadam se da neće proći moju golgotu. Hvala mu za sve ono što je učinio i što danas mogu da učestvujem u borbi za svaki život građana Srbije. Zato i sa pozicije koju trenutno obavljam non-stop apelujem da ljudi štite, prije svega sebe, da cijene svoj život i da ne dozvole da ga jeftino izgube – istakao je Đerlek.

Da je Stevanović i u ovim, najtežim momentima za sebe, pokazao humanost na ličnom primjeru, potvrdio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je javnosti saopštio da je čuveni doktor u izolaciji jer je zaražen kovidom 19:

– On ne želi da zauzima krevet nekome ko je u težem stanju, tako da svi pomalo brinemo za njegovo zdravstveno stanje.

Izvor: Srpskainfo