Članovi grupe “Beogradski sindikat” izrazili su žaljenje zbog zemaljskog upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ističući da ne plaču za njim, jer je on u naručju Oca, već plaču za sobom bez njega.

Veliki čovjek i pastir, neko koga smo svi neizmjerno voljeli i poštovali i sa razlogom smatrali svojim Đedom, preselio se u rajsko naselje, odakle će nastaviti da se moli za nas i brine o nama. Daćemo sve od sebe da budemo dostojni ljubavi i časti koju nam je ukazao – ističe se u saopštenju grupe “Beogradski sindikat”.

FOTO: D. BRIZA/RAS SRBIJA
FOTO: D. BRIZA/RAS SRBIJA

Članovi ove grupe istakli su da je mitropolit Amfilohije bio i ostao luča mudrosti, hrabrosti, poštenja i skromnosti, koja će još dugo osvjetljavati put u vremenu koje tek dolazi.

– Neka mu je vječna slava i veliko hvala za sve što je za naš narod uradio i što će tek uraditi! Ne plačemo za njim, on je u naručju Oca. Plačemo za sobom bez njega – poručili su članovi “Beogradskog sindikata”.

Mitropolit Amfilohije odlikovao je “Beogradski sindikat” u feruaru ove godine Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca “za nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav”, posvjedočenu kroz pjesme “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora”, koja je posvećena odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Njihova pjesma “Sviće zora” bila je svojevrsna himna litija kojima je narod u Crnoj Gori, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, ustao protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti i otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

Autor: SRNA/Srpskainfo