Šest osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Tuzli, tačnije u neposrednoj blizini naselja Batva.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix je kazala da se saobraćajna nesreća dogodila sinoć oko 23:00 sati u Rudarskoj ulici u Tuzli.

– Učestvovali su automobil “golf 5” kojim je upravljala 29-godišnja J.B. iz Srebrenika i “škoda oktavia” za čijim se volanom nalazio 22-godšnji N.H. iz Tuzle. Teške tjelesne povrede konstatovane su kod J.B. dok je lakše povrijeđen N.H. – navela je Kapidžić.

Takođe, u ovoj saobraćanoj nesreći lakše tjelesne povrede su zadobili saputnica iz “golfa 5”, 28-godišnja A.P. iz Gradačca i saputnik iz “škode”, 22-godišnji A.S. iz Tuzle.

Na daljem liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli su zadržani saputnica iz “golfa 5”, 29-godišnja Z.J. iz Tuzle te saputnik iz “škode”, 23-godišnji I.H. iz istog grada. O stepenu njihovih povrda ljekari se nisu izjasnili.

Na automobilima je pričinjena ogromna materijalna šteta, a o kakvoj silini udarca se radi u prilog govori činjenica da su vozila nakon sudara završila u suprotnim trakama.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili tuzlanski policajci.

Izvor: ATV