Obraćanje prenosimo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija, hvala što ste se odazvali mojoj završnoj pres konferenciji kao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora.

Prije svega želim da vam se zahvalim na korektnom izvještavanju tokom izborne kampanja uz želju da kao što ste bili profesionalci do danas, nastavite tako i dalje.

Kampanja je za sve nas ovaj put bila mnogo drugačija, zbog pandemije virusa korona, ali pridiržavajući se svih preporučenih mjera, uspjeli smo da priđemo građanima Prijedora i predstavimo šta je to što planiramo naredne četiri godine da uradimo. S druge strane kampanja je istovremeno bila prljava, bilo je mnogo podmetanja, ucjena, plasiranja lažnih informacija i diskreditovanja mene, kao kandidata za gradonačelnika, naročito od strane DNS-a.

Takodje, imamo  informacije da se na određenim biračkim mjestima već priprema krađa glasova, pa političkim protivnicima poručujem, da ne pokušavaju tako nešto jer, ćemo u  nedjelju sigurno imati odgovor prema njihovim nečasnim radnjama na koje su očigledno  navikli.

Kada sam ušao u ovu političku trku, ušao sam sa časnim namjerama da ovaj grad dignemo iz dubioze u koju je došao, zahvaljujući lošoj  vladavini DNS-a. Danas sa istim tim namjerama sam pred vama, a kao gradonačelnik, tako ću stajati i ispred svih građana.

Imam potrebu da na kraju objasnim građanima Prijedora, tačno je da je SNSD-e bio u koaliciji sa DNS-om, u koaliciji gdje se niko ništa nije pitao osim DNS-a. Onog momenta kada smo pokazali zube i insistirali šta i kako da se uradi i to isključivo za bolje uslove života građana, istupili smo iz koalicije, jer DNS ne trpi savjet i saradnju, jer oni ako nema lične koristi za njih, neće ni uraditi nešto. A koliko su dobro radili, ocjenite vi,  neću ja!

Koliko se kalja sve ono što neko uradi, ne birajući sredsva DNS je evo prije nekoliko dana osuo paljbu na rješenja koja se dodjeljuju mještanima novih naselja. Na kraju, svi ste imali priliku da vidite da je to još jedna u nizu montiranih laži DNS-a, koji očite ne bira sredstva da dođe do cilja. Rješenja su u skladu sa zakonom, svidjelo se to nekom ili ne  u prijedorskom DNS-e, pa ih ovim putem molim da ne uznemiravaju građane jeftinim političkim trikovima.

Pitam se samo šta su čekali šesnaest godina, na asfaltiranje ulica? Očigledno je trebalo neko da im pokaže kako se može i radi, kad ima volja, pa evo sad smo svjedoci DNS-ovog asfaltiranja unazad dvadesetak dana, samo ne znam kome mažu oči! Ako sredstva imaju danas, znači bila su i prije tri četiri mjseca, što je samo odraz  straha od gubljenja vlasti.

Isto tako danas sa ovog mjesta želim da poručim, zbog lošeg rukovođenja i katastrofalnog situacije u prijedorskoj bolnici, kao gradonačelnik lično ću se založiti da se stanje u toj ustanovi odmah preispita i tražiću smjenu DNS-ovog menadzmenta, koji ovu ustanovu sistemski urušava već šesnaest godina.

Želim da kažem, nakon petnaestog novembra pred nama je mnogo napora i rada i niko ne zna kakvo će nas finansijsko stanje dočekati u gradskoj upravi. Ono što sasvim sigurno znam je da je Vlada Republike Srpske  ulagala i odlučna je da ulaže u Prijedor, kako bi zajedničkim snagama ovaj grad vratili na mjesto koje mu pripada.

O projektima koje planiramo da uradimo govorio sam proteklih mjesec dana. Iako su sa druge političke strane dolazili zluradi  komentari na sve što sam izjavio i uradio za Prijedorčane. Ono što mogu da kažem, je da je odzvonilo političkim tajkunima i ljudima bliskim njima. Došlo je vrijeme da svi građani Prijedora odahnu i žive dobro u svom gradu, a ne samo pojedinci.

Obećavam, novi Prijedor, koji neće biti gradilište samo pred izbore, obećavam grad kojeg se nećemo stidjeti i u kojem ćemo željeti svi da ostanemo. Pred nama je mnogo rada. Dolazi vrijeme mladosti, energije i odlučnosti, zbog toga smo se svi na jednom mjestu i okupili da Prijedor vratimo građanima, jer oni su to zaslužili.

prijedor24h