Pulmolog, dr Branimir Nestorović govorio je o vezi Bila Gejtsa sa firmom Biontek koju je Fajzer otkupio, a koja je proizvela vakcinu protiv virusa korona.

Fajzerova vakcina nije Fajzerova. Fajzer je otkupio jednu njemačku malu firmu, osnovana 2008. godine, Biontek se zove. Tramp je nudio milijardu dolara da kupi ovu firmu, ali je Angela Merkel to odbila. Pojavilo se na internetu da je jedan od akcionara u toj firmi Bil Gejts, da njegova fondacija ima ugovor sa Biontekom u istraživanjima – rekao je pulmolog u Jutarnjem programu Hepi televizije, prenose Novosti.

Nestorović ističe da je u julu mjesecu izašao članak genetičara koji su rekli da je malo šest mjeseci za takvu vrstu vakcina.

– Ovo su nove vakcine. Napravljena je na bazi informacione RNK, znači, daje se nukleinska kiselina čija je svrha da se ugradi u DNK i da ti omogući da trajno budeš zaštićen od tog virusa. U julu mjesecu je izašao članak genetičara koji su rekli da je malo šest mjeseci za takvu vrstu vakcina, s obzirom na to da to nikada nije rađeno – izjavio je dr Nestorović.

Srpskainfo