Radojka Kecman iz Novog Sada priznala da je u stanu čuvala automatske puške, pa joj je Viši sud u Subotici izrekao kaznu od sedam mjeseci zatvora

Radojka Kecman (26), pjevačica iz Novog Sada, koja je prošlog oktobra bila uhapšena pošto je policija u njenom stanu pronašla dve automatske puške, osuđena je pred Višim sudom u Subotici, saznaje Kurir. Prema riječima našeg izvora, pjevačica je priznala da je ilegalno držala oružje, a izrečena joj je kazna od sedam mjeseci zatvora, kao i novčana kazna od 100.000 dinara.

Sporazum s tužilaštvom

– Prije nešto više od četiri mjeseca, 22. juna, Više javno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa okrivljenom Radojkom Kecman, zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Viši sud je istog dana donio presudu, kojom je prihvatio navedeni sporazum, te je okrivljena oglašena krivom – potvrdio je za Kurir viši javni tužilac iz Subotice Miroslav Krkelić.

 

 

Podsjetimo, pjevačici su lisice stavljene 16. oktobra 2019. godine u Novom Sadu, a istovremeno je u okolini Bajmoka uhapšen i Svetozar Ž. (60), državljanin Švedske.

– Kod Radojke u stanu bile su dve automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Interesantno je da su neki komadi oružja bili premazani bijelim lakom, što egzekutori često rade kako bi se poslije upotrebe oružje lako spalilo i uništilo – podsjeća izvor Kurira iz istrage. Iako su uhapšeni u istoj policijskoj akciji, postupak protiv Svetozara Ž. nije okončan.

– Više javno tužilaštvo iz Subotice protiv njega, ali i protiv B. Ž. (35) podiglo je optužnicu 15. oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično djelo proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njih očekuje redovni sudski postupak – potvrđeno nam je u VJT.

Aktivna na Instagramu

Kako smo ranije pisali, istražitelji su sumnjali da je osuđena pjevačica navodno čuvala automatske puške, spremne za likvidacije, kriminalcima bliskim jednom kriminalnom klanu iz Crne Gore. Radojka Kecman je prije nedjelju dana ponovo postala aktivna na društvenoj mreži Instagram, a na svojim storijima je kačila plakat za svoj nastup u Novom Sadu. Pošto je pjevačica posle više od godinu dana okačila novu fotografiju, pratioci su joj ostavljali srca i poljupce uz komentare: “Vratila se Rada.”

(Kurir)