Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, sa ministrom Selmom Cikotićem na čelu, umjesto najavljenih deportacija, radi na otvaranju novih migrantskih naselja u koje bi trebalo da u 150 kontejnera bude smješteno oko 3.000 migranata, piše Dnevni avaz.

Cikotić priprema postavljanje 150 kontejnera, doniranih iz Austrije, koji će, nakon dopremanja u BiH, biti podijeljeni u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, piše list.

U jedan kontejner trebalo bi da bude smješteno 20 migranata.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, koji se nalazio u izolaciji, rekao je da ga niko zvanično nije ni obavijestio niti kontaktirao u vezi sa projektom postavljanja novih migrantskih naselja u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman naveo je da se na realizaciju potpisanog sporazuma o readmisiji državljana između BiH i Pakistana može čekati i do godinu jer sve zavisi od političke volje Predsjedništva BiH, s jedne, i pakistanskog predsjednika, s druge strane, koji su nadležni za ratifikaciju tog sporazuma.

Srpskainfo