Skupština Crne Gore danas je nastavila raspravu o izboru predsjednika i članova 42. Vlade Crne Gore. Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić juče je obrazložio program i personalni sastav nove vlade.

Poslanik koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović rekao je da je ovo prva demokratska Vlada u istoriji Crne Gore i prva koja predstavlja volju naroda.

“I prva vlada koja predstavlja volju naroda, a ne zaboravite da smo volju naroda uspjeli da ostvarimo većinski u neregularnim uslovima na izborima koje ste vi oragnizovali, u datomu kojji ste vi odredili i uslovima koje ste vi postavili. Što govori o velikom brodolomu koji je vaša partija doživjela i ovo je zadnji put da će ovaj broj poslanika vašeg poslaničkog kluba biti u ovom parlamentu”, rekao je Abazović obraćajući se poslanicima DPS-a.

Kazao je da svako treba da slavi dan demokratije 30. avgust.

“Poštovani građani Crne Gore mi vladu preuzimamo sa 600 miliona nedostajućih sredstava za 2021. godinu i sa 4 milijarde evra duga”.

“Sa četiri milijarde evra duga nam ostavljate zemlju i pričate da nije spržena, dok se vaši funkcioneri bahate u vilama od nekoliko desetina miliona evra.”

„Vi pričate o jednonacionalnoj vladi? Kako vas nije sramota?“.

To je naišlo na negodovanje poslanika opozicije, pa je predsjednik Skupštine upozorio Abazovića da bira riječi.

„Vi crtate metu ljudima. Vi iz DPS -a i kriminalni klanovi, meni crtate metu. Meni, kad dolazite mojoj kući kad nisam tamo“.

Izvor: ATV