Direktor Turističke organizacije “Jahorina” grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je Srni da je podnio prijavu protiv NN lica koje je na lokalitetu Crvenih stijena na Romaniji raširilo ratnu zastavu BiH i da očekuje da će ga policija naći i sankcionisati.

“Podnio sam juče Policijskoj stanici Pale prijavu na osnovu fotografije koja je na društvenim mrežama uznemirila građane. Nepoznato lice je prilikom korištenja novog sadržaja `Vija ferate` na Romaniji raširilo zastavu i tako učinilo prekršaj širenja nacionalne mržnje”, rekao je Tošić.

On je naveo da je ovo drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti, širenja ovakve zastave na području opštine Pale.

“Slično je bilo i na Vrelu Miljacke, a policija je brzo sankcionisala počinioca”, dodao je Tošić.

On je napomenuo da ovo može nanijeti štetu ukupnom turizmu, te dodao da nema potrebe za bilo kakvim ispadima.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo Srni je potvrđeno da je prijava podnesena i da policijski službenici preduzimaju mjere i radnje da bi pronašli počinioca.

Na društvenim mrežama 6. decembra pojavila se fotografija, koja je objavljena na instagram profilu “Dijaspora tings” /Diaspora things/ na kojoj se vidi kako jedan planinar na ferati širi ratnu zastavu BiH.

Ovo je drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti na teritoriji Republike Srpske i opštine Pale u proteklih godinu dana. Lice koje je prethodni put objavilo fotografiju sa raširenom ratnom zastavom takozvane Armije BiH na Vrelu Miljacke na Palama sankcionisala je policija.

Autor: SRNA/ATV