Na sastanku koji je održan Sarajevu, predsjednik DNS i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Nešić i ambasadorka Austrije Ulrike Hartman razgovarali su o odnosima Republika Srpske i Austrije i o trenutnoj političkoj situaciji u RS i BiH.

Kako je saopšteno, Nešić je istakao da u Austriji živi veliki broj ljudi porijeklom iz Republike Srpske i da je Austrija veliko tržište za srpske firme, te da upravo to treba biti fokus u odnosima RS i Austrije.

-Političke promjene koje je inicirao DNS ne mogu i neće zatvoriti vrata investitorima nego naprotiv – otvoriti širom vrata ulaganjima, novim radnim mjestima i boljem životu za sve u BiH i Republici Srpskoj. DNS je stranka promjena, ali uvijek fokusirana isključivo na ljude i njihov život i zato najbolje razumijemo značaj investicija i dobrih ekonomskih odnosa sa zemljama u okruženju – naglasio je predsjednik DNS.

Nešić je povukao paralelelu između činjenice da Austrija ima najmlađeg premijera u Evropi i toga da je on najmlađi predsjednik jedne stranke u Republici Srpskoj uz čiju podršku je Banjaluka dobila najmlađeg gradonačelnika u Evropi, te dodao da baš zato u sastanku sa austrijskom ambasadorkom „vidi simboliku koja mu se dopada“.

Izvor: Srpskainfo